Per tu, per ells, pel planeta

L’any 1944 es va encunyar per primera vegada la paraula « vegan » (vegà/ana) per distingir entre no menjar carn (vegetarianisme) i no utilitzar cap producte d’origen animal (veganisme).

Això es va fer en una reunió, al Regne Unit, en què Donald Watson , Elsie Shrigley i altres activistes van discutir els estils de vida relacionades amb els animals i l’ecologia. Tot i que el concepte del veganisme ja existia des de molt abans, no hi havia una paraula per definir-ho. La diferència amb la resta d’estils de vida, hàbits i tendències rau en el fet que el propòsit del veganisme és acabar amb l’ús d’animals per menjar, entreteniment, roba, caça, treball, vivisecció i tots els altres usos que impliquen l’explotació d’animals per part dels humans . Així, es va encunyar la paraula «vegan».

 

veganisme
Donald Watson, cofundador de la Vegan Society
Elsie Shrigley, cofundadora de la Vegan Society.

A partir d’això, es va fundar la Vegan Society , i molts anys després, el 1994 , la presidenta de la Vegan Society, Louise Wallis, va establir el dia 1 de novembre com a Dia Mundial del Veganisme , com a data aproximada a quan es va originar la paraula «veguen» .

Actualment, es coneix que “la ramaderia és un dels majors contribuents de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la desforestació, la contaminació de l’aigua i de l’aire. De fet, només en un any, un vegà pot salvar entre 371 i 582 animals. A tot el món, la producció de carns i lactis utilitza el 83% de les terres agrícoles i produeix el 60% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de l’agricultura” (Science, 2018 )

A Vegadénia vivim fortament implicats amb el veganisme (i ho seguirem fent)

Elaborem i comercialitzem productes vegetals d’alta qualitat, naturals i ecològics certificats, aptes per a alimentació vegana. A tots i cadascun dels nostres processos s’ha respectat fermament el compromís vegà. Perquè amb la contribució de tots i cadascun de nosaltres podem assolir grans canvis. I també és a les teves mans!

Scroll to Top