Parlem amb... .

Angela, amb la necessitat d’aportar el seu granet de sorra a un consum més responsable, es va traslladar a Lleó i va emprendre un negoci de compra de productes a granel.

El 2018 va néixer Lulo Granel i des de l’any 2019 són els nostres clients. Avui tenen una gran comunitat que els acompanya i que es preocupa pel zero-waste.

Anem al gra!

+ 0
Comunitat #LuloGranel
+ 0
Referències ecològiques
0
Referències ecològiques

Explica'ns...Com i quan va néixer el projecte?

Va sorgir a l’estiu del 2018 , quan en uns dels meus viatges a la ciutat de Lleó , em vaig adonar que no hi havia cap botiga d’aquest tipus. A més, en aquell moment, no tenia feina i mudar-me a una ciutat petita cada cop em cridava més l’atenció, així que ho vaig veure com una oportunitat de canvi.

Qui està darrere de Lulo Granel?

Darrere de Lulo hi ha Angela , madrilenya de naixement però filla adoptiva de diversos llocs, tota la meva família és de León, per això, cada any, passava diversos dies allà. Vaig estudiar Biologia, mai m’hi vaig dedicar, però sempre he estat vinculada i preocupada per tot allò que pugui afectar el medi ambient. També hi ha Ana , la meva companya a la botiga, que fa que la feina sigui més fàcil.

Com us definiu i quins valors us caracteritzen?

Lulo és un espai on la gent per un moment deixa enrere tot aquest consumisme i materialisme que ens envolta avui dia. És una botiga on compraràs alguna cosa, però aquesta botiga et dóna l’oportunitat que tu compra sigui més conscient , que pensis abans de comprar: portar els teus envasos per no generar més residus, pensar a comprar la quantitat que realment consumiràs…aquí no hi ha ofertes 2×1 o 3×1 que t’incitin a comprar de més.

Defensem la responsabilitat, el respecte i la transparència.

Què diferencia la vostra botiga de la resta?

Aquí pots venir i comprar amb els teus propis envasos i això, ara com ara, és una gran diferència amb qualsevol altre comerç. A més, pots comprar la quantitat que tu vulguis, ningú no t’obliga a emportar-te un quilogram de res. El tracte amb el client és més proper , en ser un comerç petit, ens permet conèixer gairebé tots els nostres clients, poder parlar amb ells, saber què els agrada, cosa que no pots fer en una gran superfície.

Portem treballant junts des del 2019, com ha estat l'evolució des de llavors?

La veritat és que no ens podem queixar, veient els anys que ens ha tocat passar amb la pandèmia. Des que comencem, hem vist que el negoci va, a poc a poc, cada vegada millor, cada vegada es van animant més a fer la compra al nostre establiment i, encara que és a un ritme força lent, estem molt contentes que s’estiguin conscienciant més.

Quin és el vostre repte més immediat?

Cada any comencem amb l’objectiu d’augmentar el nombre de clients habituals respecte a l’any anterior, però l’objectiu que realment perseguim amb més tenacitat és aconseguir que cada cop més gent se n’adoni la importància de consumir el més local possible, que la reducció de residus és molt important i que hauríem d’incorporar-la a les nostres vides.

A nivell de botiga, ens agradaria incorporar un frigorífic per poder oferir algun producte fresc.

Encara no teniu botiga en línia, com veieu el futur d'aquestes?

Ho tenim al cap , i crec que cada vegada la demanda és més gran, és una cosa a tenir molt en compte avui dia. Encara que estigui sempre vinculada a un espai físic, perquè necessitem veure, olorar i sentir.

Necessitem veure, olorar i sentir el que comprem.

Seleccionar proveïdors no sempre és senzill, en què us fixeu per triar-los?

Sí, no és una tasca gens fàcil. Busquem que el producte sigui el més proper possible , encara que moltes vegades és difícil. També busquem que siguin responsables amb el medi ambient i amb els treballadors.

Què us agrada de Vegadénia com a proveïdor?

Que el producte és nacional, fet amb molta cura i afecte. Des del primer dia que ens vam conèixer vam poder veure l’emoció i la feina que hi ha darrere de cada producte que traieu al mercat i, a més, tot està molt ric i als nostres clients els encanta.

TOP3 Vegadénia:

Paté ressò de pastanagues, nous i alfàbrega ; la Sobravegana i la melmelada de taronja amb cacau .

Parleu-nos dels vostres clients, quin és el perfil més destacat?

Tenim clients de tota mena, els més habituals entre 35 i 55 anys. Hi ha gent molt jove que s?acaba d?independitzar, o està estudiant. També gent gran, sobretot persones que viuen soles ja que poden comprar quantitats petites i també s’acosten a tafanejar com és això de comprar una altra vegada com quan eren petits.

Per acabar, explica'ns què diuen els teus clients sobre Vegadénia

Estan molt contents i es queden amb  la qualitat i el sabor dels productes. Tenim força clients vegetarians i vegans que els xiulen els vostres patés, ja que no és fàcil trobar la varietat que vosaltres oferiu, i… La melmelada de taronja amb cacau vola!

Scroll to Top