Parlem amb... .

Els nostres amics d’Arat Natura porten cultivant bolets des del 2014. Aquesta empresa familiar i innovadora lligada al camp ia la producció de bolets, cerca oferir un producte diferenciat. Deixa’t aconsellar de la temporalitat dels bolets per ells!

Asier, Enginyer Tècnic Forestal i agricultor ecològic, coneix a la perfecció el món de la micologia des de ben petit.

Vegem què ens expliquen…

Explica'ns l'anècdota de com va començar això i qui és darrere d'Arat Natura.

Tot va començar a casa, en un dinar familiar ja fa més de 7 anys, l’objectiu era una emprenedoria relacionada amb l’hortofructícultura. Fent moltes voltes vam arribar a la conclusió que volíem emprendre un negoci de cultiu de bolets ecològics.

El projecte el gestiono diàriament jo, Asier , però el complementen els meus cunyats i socis: Toni, Andrés i Ricardo. Amb una llarga experiència professional cadascú en una branca: empresarial, alimentació i medicina.

A més dels socis, els qui realment realitzen la tasca diària de preparació de comandes, cultiu, etc. són: Pili, Nezlen, Jennifer, Gustau, Inma, Fran i David .

Què és el que valoren més els clients de la marca?

La nostra senya d’identitat és la proximitat amb els clients : treballem persona a persona. Gràcies a això, el que més valoren els clients és el servei que li donem i la qualitat dels productes.

Arat és tracte proper, confiança i qualitat.
Treballem persona a persona.

Com ha estat el camí i l'evolució des que vau començar?

Vam començar del zero absolut, no coneixíem ningú , no havíem cultivat mai, no sabíem on vendre el producte. En definitiva, no coneixíem res .

El camí ha estat complicat, per què ens enganyarem…però també molt satisfactori gràcies a la capacitat de superació .

Quin objectiu proper persegueix l'empresa?

El principal objectiu és superar aquesta crisi, treballem molt per a la restauració i ens hem vist delmats.

A més d’això volem optimitzar els nostres recursos, reduint la nostra empremta de carboni , el 60% dels nostres productes són km 0 volem arribar al 70% el 2022 i al 80% el 2023.

Fa molt de temps que ens coneixem...

Ni més ni menys que des del 2016 . A més de subministrar bolets i xampinyons, amb el pas del temps hem forjat una relació que ens ha portat des de desenvolupar producte de manera conjunta fins a compartir espais a fires.

Com vau començar al sector ecològic?

Per valors personals , la família està lligada al camp de sempre pels nostres avis i creiem que les coses es poden fer com ells ho feien . Buscant alternatives de cultiu, la recuperació i reutilització de les matèries primeres (on cultivem són residus agrícoles). A més d’això, la societat facilita més les coses.

Estem a punt de llançar la botiga en línia, ens queda molt poc!!

Si haguessis d'aconsellar-nos i ajudar-nos a triar uns bolets frescos i de qualitat, què hauríem de saber?

Ens hem de fixar principalment en el color del bolet i al tall del peu , aquest és la base fonamental. És important observar que el bolet no estigui puntisec. Hauríem de triar un bolet que el tall del peu estigués fresc tirant a colors clars (xampinyó i xiitake), evitant colors ennegrits , foscos i amb presència de floridures.

On podem trobar el vostre producte?

El podem trobar a botigues que tenen producte fresc o deshidratat , principalment a Herbolario Navarro, Veritas, Economat Macabeu, Dehesa El Milagro, també tenim algun distribuïdor a Madrid. A València estem, per exemple, a Ecoorganic o al Mercat Central de València.

Quin és el client més destacat que té Arat Natura?

El nostre client principal són botigues especialitzades en venda de bolets, botigues ecològiques, herbolaris, parades de mercat i lineals de supermercat.

Si parlem de consumidors: famílies entre 35 i 55 anys que es preocupen per la seva alimentació, amb un estil de vida saludable i amb motivació de compra ecològica.

Scroll to Top